Met een netwerk aan kanaaltjes en kasseien wegen die de verschillende markten verbindt, is het historische centrum ideaal om een dagje in Brugge door te brengen. De middeleeuwse stad is niet alleen een lust voor de camera van de toeristen, maar de vele bezienswaardigheden in Brugge zorgen ervoor dat ieder hier een leuke tijd kan beleven. Hier zijn alvast enkele van de leukste dingen om te doen in Brugge.

1. Het Belfort

Verdwalen in Brugge doe je nooit. Het Belfort is immers één van de bezienswaardigheden in Brugge die je altijd en van overal kan zien. Gelegen op de Grote Markt, is de toren bovenop het hallencomplex één van de meest herkenbare punten.

Een beklimming naar het hoogste punt (via de trappen uiteraard) is één van de leukste dingen om te doen in Brugge. Vanaf de binnenkoer van de hallen begin je aan de 366 treden die je naar het uitkijkpunt op 83 meter hoogte brengen. Van hieruit heb je wellicht het beste panorama op de stad.

Het Belfort is een van de mooiste gebouwen van Brugge. Aanschouw het vanop de grond, maar klim gerust ook tot de top voor een prachtig uitzicht over Brugge!

2. Basiliek van het Heilig Bloed

De Basiliek van het Heilig Bloed, gelegen op de Burg, behoort dan weer tot de meest religieuze bezienswaardigheden van Brugge. Dit komt omdat er in de basiliek een flesje ligt die een druppel van het bloed van Christus bevat. Het bloed zou na de Tweede Kruistocht in 1149 door Dietrich van Alsace uit het Heilige Land naar hier zijn gebracht.

Niet alleen de buitenkant van heel wat historische gebouwen in Brugge is mooi. Neem ook eens een kijkje binnenin. Zoals in deze Basiliek bijvoorbeeld.

De Basiliek is vanbuiten niet heel indrukwekkend in vergelijking met sommige andere gebouwen op dit plein, maar wacht maar tot je binnenwandelt!

3. De Brugse reien

Het uitgebreide netwerk aan kanaaltjes die doorheen het historische centrum van Brugge stroomt, wordt de Brugse reien genoemd. Gezien deze grachten langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Brugge stromen, is een boottocht op de reien dan ook één van de activiteiten in Brugge die je zeker op de planning moet zetten.
Het mag dan wel erg toeristisch zijn, maar gezien de reputatie als het ‘Venetië van het Noorden’ mag een boottocht gewoon niet ontbreken tijdens je citytrip.

Toeristisch maar… Een must! Doorkruis de Brugse reien in een comfortabel bootje.

4. De Bonifaciusbrug

Als we dan toch over de Brugse reien praten, dan moet je zeker naar de Bonifaciusbrug afzakken. Volgens mij is dit één van de meest fotogenieke plekjes in Brugge!
Hoewel de brug er al heel oud ziet, werd ze pas in de twintigste eeuw gebouwd. De gebouwen errond staan er wel al een pak langer. Wacht zeker tot er enkele bootjes voorbijvaren, want zij zorgen leveren vast en zeker een mooie selfie op!

Wat een idyllisch plekje is dit! Vind je ook niet?

Voor mij is de Bonifaciusbrug één van de mooiste plekjes in Brugge. Vergeet geen selfie te maken!

5. Het Arentshof

Eigenlijk ligt de betoverende Bonifaciusbrug pal in het midden van het Arentshof, nog zo’n mooie bezienswaardigheid in Brugge.
Deze plek strekt zich uit over verschillende pleintjes en helpt je meteen ook om even tot rust te komen. Mooie (en speciale!) kunstwerken sieren het pleintje op, maar ook de lange rijen bomen en hun ritselende bladeren zorgen ervoor dat je terug zen wordt. Helemaal achteraan (vlakbij de Bonifaciusbrug) krijg je ook een wondermooi uitzicht over de Onze-Lieve-Vrouwekerk, nog één van de bezienswaardigheden van Brugge die je niet mag missen.

Enkele van de kunstwerken in het Arentshof.

6. De Onze-Lieve-Vrouwekerk

Deze kerk uit de dertiende eeuw is bijzonder indrukwekkend! Dat heeft te maken met haar afmetingen (115,5 meter hoog!), want daardoor is ze zelfs het tweede hoogste gebouw uit bakstenen ter wereld.
Maar ook de binnenkant is bijzonder mooi. Het witte interieur zorgt voor een verrassend moderne aanblik, maar toch zijn het vooral de magnifieke kunstwerken die hier de show stelen. Je vindt hier zelfs een echte Michelangelo!

Het interieur van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge is bijzonder licht. Mooi he?

7. Chocolademuseum Choco-Story

Op de vraag wat er te doen is in Brugge, zijn er natuurlijk meerdere antwoorden. Wie door de smalle straatjes van de stad wandelt, zal de ene chocoladewinkel na de andere tegen komen.
Het mag duidelijk zijn dat België gekend is voor zijn chocolade! Een reputatie die het maar al te graag tentoonstelt in Choco-Story, het beroemdste chocolademuseum van het land. Aan de hand van een rondleiding leer je bij over de geschiedenis van chocolade en hoe cacao wordt verwerkt tot de lekkernij die we allemaal kennen.
Leuk voor jong en oud en helemaal niet duur. Tickets kosten €9,50 per persoon als je ze online alvast aankoopt en uiteraard zit daar ook en lekkere proeverij bij inbegrepen!

Ben je ook zo verzot op chocolade? Dan is dit een plek die je níét mag overslaan!

8. Frietmuseum

Van de ene lekkernij naar de andere. België heeft meer specialiteiten dan enkel chocolade. Eén van de activiteiten voor food lovers, is een bezoek brengen aan het Frietmuseum. Dit museum over de knapperige goudstaafjes beweert het eerste en enige museum te zijn die gewijd aan de Belgische friet. Je leert er onder andere over de historie van de gefrituurde lekkernij, de band met België en uiteraard kun je de frietjes ook proeven! Dit is één van de activiteiten in Brugge die je ook kan doen als het regent.
Tickets kosten trouwens maar €7. Niet zo veel duurder als een ‘pakske friet’ (die je tijdens je rondleiding ook krijgt voorgeschoteld, natuurlijk!).

Wij Belgen zijn verzot op frieten! Ga naar het frietmuseum en leer meer over het ‘pakske friet’!

9. Brouwerij De Halve Maan

Bestaat er een betere manier om friet door te spoelen dan met een fris Belgisch biertje? In Brouwerij De Halve Maan is de eeuwenoude traditie van het bier brouwen vastgelegd in een museum dat voor iedereen te bezoeken is. Een rondleiding wordt altijd vervolgd door een proefsessie van de Brugse Zot; één van de bieren die hier wordt gebrouwen.
Als je je afvraagt wat te zien in Brugge, en je bent een bierliefhebber, dan mag deze activiteit dus zeker niet ontbreken. Wie trouwens een prachtige locatie zoekt om te lunchen, kan ook hier terecht. Het zicht op de reien in combinatie met een heerlijke lunch zijn de moeite waard!

Heb je de Brugse Zot al uitgeprobeerd? Een echte aanrader! Ga naar brouwerij de halve maan om te zien hoe dit lekkere biertje wordt gebrouwd.

10. Het Historium

Het Historium is één van de musea die je kunt bezoeken bij regenweer. Gelegen op de Grote Markt, is dit historische museum heel interessant voor iedereen die de Gouden Eeuw van de stad opnieuw wil beleven.
Aan de hand van filmische decors, muziek en speciale effecten keer je terug naar de Brugse middeleeuwen. Het panoramisch terras op de tweede verdieping is één van de mooiste fotolocaties die je kunt hebben. Vanuit de hoogte kijk je immers neer op de indrukwekkende grote markt met het dominerende Belfort; het kloppende hart van de stad.
Tickets kosten €12 per persoon en kan je ook al online aanschaffen.

In dit prachtige gebouw op de markt vind je het Historium.

11. Het Duvelorium

In hetzelfde feeërieke gebouw als het Historium, vind je ook het Duvelorium.
Wij Belgen houden natuurlijk van een lekker biertje, en daarvan is Duvel het duidelijke bewijs! De brouwerij die dit duivels lekkere drankje maakt (Duvel Moortgat), heeft hier zijn eigen café met wondermooie uitzichten. Naast de heerlijke Duvel, vind je hier ook een lekker glaasje La Chouffe, Vedett, De Koninck of een fruitige Liefmans Fruitesse voor de zoetebekken.
De reden om naar hier te komen is echter wel het mooie uitzicht dat je over de Markt krijgt. Je betaalt genoeg voor een drankje op deze toplocatie, dus je kan er maar beter dubbel en dik van genieten!

Het interieur van het Duvelorium is ook niet mis!

Een fruitige Liefmans met zo’n uitzicht smaakt dubbel zo goed!

12. Het Begijnhof

Of je nu een dag of een weekend in Brugge bent, je krijgt nooit genoeg bezienswaardigheden voorgeschoteld! De wit gekleurde huisjes van Begijnhof Ten Wijngaerde zijn zo één van die locaties die je gewoon moet bezoeken. Hoewel er geen begijnen meer wonen, is het een unieke locatie in het Brugse ommeland. Het is immers het laatste nog bewaarde begijnhof van de stad Brugge.
De setting nabij het Minnewater, een klein meer omringd door bomen en een park maakt het begijnhof nog idyllischer.

Even aan de drukte ontsnappen van Brugge? Kom dan even langs in het Begijnhof!

Het Begijnhof is verrassend groot!

13. Het Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal in Brugge is één van de oudste overlevende hospitaalgebouwen in Europa. Daterend uit de twaalfde eeuw, werden hier zieken, pelgrims en reizigers verzorgd door de aanwezige nonnen en monniken. Je kunt niet alleen meer leren over het leven in dit hospitaal, maar de oude apotheek en kruidentuin zijn zeker ook een bezoek waard. Daarnaast kan je hier heel wat kunstwerken van één van de bekendste schilders van de Vlaamse Primitieven bewonderen: Hans Memling. Hij leefde en werkte in Brugge gedurende de vijftiende eeuw.

 

Autoverhuur Brugge

Easycars Auto verhuur Brugge – West-Vlaanderen bel: 0479/95 88 00. Goedkoopste Auto verhuur Brugge (West-Vlaanderen) voor Auto en bestelwagen verhuur ook buiten Brugge, zoals in Knokke, de Haan, Wenduine, Blankenberge, Zeebrugge, Bredene, Oostende tot Middelkerke.

auto huren Brugge

Auto huren Brugge is is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken

auto huren

Wilt u een auto huren, dan zit u goed bij Luxauto. Hier kiest u uit een groot wagenpark, met meer dan 600 voertuigen, waarvan zo’n 350 personenwagens, 25 minibussen en 250 bestelwagens of vrachtwagens. Regelmatig vernieuwen we ons aanbod, zodat u altijd met een recent model de weg op kan. Al onze huurauto’s worden perfect onderhouden.